Музејска радионица за особе са инвалидитетом "Српске славе и обичаји"

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у среду, 14. новембра у 10 часова, Дунавска 35 организује музејску радионицу за особе са инвалидитетом "Српске славе и обичаји".Полазници ће сазнати нешто више о српским славама, начину прослављања славе, и припреми за празник у част светитеља заштитника породице.

У практичном делу радионице ћемо израђивати украсне свећњаке.

Радионицу води Ивана Степанов, музејски педагог

Едукативна радионица „Огледало - границе идентитета“

.

Због великог интересовања ђака, радионица „Огледало - границе идентитета“ ће бити орджана у основној школи "Милош Црњански" у Новом Саду, 13. новембра са почетком у 17 часова, а не у Музеју Војводине, како је претходно најављено.

На радионици  ћемо се бавити лепотом, лепотним идеалима, како доживљавамо сами себе, који су то системи вредности који нас обликују и граде наш идентитет. Едукативна радионица је намењена младима узрасне доби од 13 до 18 година, који ће о овој теми учити на основу оригиналних музејских премета, а у кретивном делу ћемо сви заједно израдити и послати поруку толеранције путем балона, папира...

Радионицу воде Сташа Арсеновић Копривица кустос-етнолог и Милица Јосимовић педагог.

Недеља толеранције у Музеју Војводине

.

Поводом Недеље толеранције, у Музеју Војводине, 9. новембра, од 10 до 15 часова, одржане су три радионице, на којима смо пуно тога научили, лепо се дружили и били креативни.

 

Музејска радионица и играоница „Ковчег са благом“

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у недељу 11. новембра у 11 часова, Дунавска 35, организује музејску радионицу и играоницу ,,Ковчег са благом“ намењена деци узраста од 5 до 10 година. У оквиру сталне поставке Музеја Војводине малишани ће моћи да погледају богату збирку сандука и ормана у којима су се вековима припремали девојачки мирази. Деца ће имати прилику да сазнају занимљиве приче које се везују за ове ковчеге и причаћемо о данас заборављеним обичајима наших предака. У креативном делу правићемо и украшавати кутије за своје  успомене.

Радионицу воде Сташа Арсеновић Копривица – кустос етнолог и Милица Јосимовић – педагог.

Музејска играоница „Магични свет вештица и вила“

.

Због великог интересовања Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у недељу 4. новембра у 11 часова, Дунавска 35, поново организује музејску радионицу и играоницу „Магични свет вештица и вила“ намењену деци узраста 5-10 година,

Осим у бајкама вештице и виле јављају се и у народној традицији. Какве су биле вештице а какве виле, какве су радње вршиле и да ли су их се људи плашили и обожавали, да ли су заиста постојале сазнаћете у радионици Музеја Војводине. Да бисмо дочарали представу вештица и вила деца ће правити неке реквизите које су  карактеристичне за вештице и за виле.

Играоницу води Владимира Станисављевић и Ивана Степанов, музејски педагози.

Пријава обавезна на број телефона 021/525-059.

Музејска радионица „Култ вештица у српској народној религији“

.

Служба за односе са јавношћу и педагошки рад Музеја Војводине, позива Вас да се прикључите и узмете учешће у едукативној и креативној радионици Култ вештица у српској народној религији, која ће се одржати 31. октобра 2018. године, са почетком у 16 часова у Музеју Војводине, Дунавска 35.

Ово је прва у низу радионица из циклуса Тело, телесност и сексуалност, кроз које ће млади стећи нова знања учећи путем оригиналних музејских предмета, кроз предавања, едукативне и креативне радионице.

Радионица Култ вештица у српској народној религији има за циљ да младе едукује о српској народној религији и култури. Едукативни део је замишљен да се одвија у виду кратког предавања које ће пратити презентација, а потом да се млади који су ту присутни маскирају. Радионица је намењена ђацима виших разреда основне школе и средњошколцима.

Била би нам част да будете учесници на овим радионицама и да заједно са нама проведете лепу Ноћ Вештица у аутентичном амбијенту Музеја Војводине.

Музејска радионица и играоница „Вештице и остала страшила...“

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у недељу 28. октобра у 11 часова, Дунавска 35, организује музејску радионицу и играоницу ,,Вештице и остала страшила...“ намењена деци узраста од 5 до 10 година. Поводом предстојећег догађаја Ноћ вештица на радионици ћемо причати о занимљивостима које се односе на култ вештица у српској народној религији и култури. У креативном делу правићемо зачарану шуму.  

Потребно је да деца понесу једну кутију од ципела.  

Играоницу воде Сташа Арсеновић Копривица – кустос етнолог и Милица Јосимовић – педагог.

Повезани чланци