Вијерочка Шипка

0
0
0
s2sdefault

кустос, сарадник за маркетинг

Контакт

Телефон: 021 525-059
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Биографија

Вијерочка Шипка (1969, Земун), сарадник за маркетинг. Дипломирала је на Економском факултету у Београду. У Музеју Војводине запослена је на месту кустоса – сарадника за маркетинг (од 1998). Звање кустоса стекла је 2000. године у Београду (стручни рад "Односи с јавношћу у Музеју Војводине"). Реализовала је сарадњу са ученицима е координаторима основних и средњих школа, представљала Музеј на сајмовима туризма у Новом Саду и Београду, тражила спонзоре за реализације појединих програмских активности Службе. У недељнику на словачком језику Хлас људу популаризовала садржаје сталне поставке и предмете из збирки Музеја. Учествовала је на семинарима Односи с јавношћу у музејима (2008) и Музеји и публика (2003), као и у раду Секције за маркетинг и односе с јавношћу Музејског друштва Србије (2009).

Изведени пројекти

  • Креативна радионица "Одликовања и ордење с краја 19. и почетком 20. века" – намењена даровитим ученицима основних и средњих школа, Музеј Војводине, Нови Сад, 2004 (у сарадњи са Станком Димићем, кустосом – историчарем).
  • Креативна радионица "Млади музеалци" – намењена ученицима основношколског узраста, Музеј Војводине, Нови Сад, 2003–2009 (у сарадњи са Предрагом Бајићем, кустосом – историчарем).
  • Креативне радионице намењене пензионерима – 2006–2009 (у сарадњи са Слађаном Велендечић, кустосом – педагогом).