Muzej Vojvodine otvorio vrata posle pandemije

.

0
0
0
s2sdefault

Od utorka Muzej Vojvodine je svoja vrata, posle gotovo dvomesečne pauze, otvorio za posetice.

Prva nedelja protekla je u znaku emocija koje su istoričarku umetnosti Oliveru Radovanović nosile dok je interpretirala izložbu Dragan Radovanović, vajar i dizajner.

Na stručnim vođenjima koja su organizovana svakodnevno, neobično je bilo videti ljude sa maskama u susretu sa umetničkim opusom Dragana Radovanovića, ali energija razmene, kakvu ovakva druženja sa kustosima donose, nije se nimalo promenila pod uticajem pandemije.

Bilo je zanimljivo, informativno, poučno, zabavno. a Muzej se još jednom pokazao i kao pravo mesto za socijalizaciju, druženje i razmenu.

A na pitanje kako je bilo iz dana u dan Olivera Radovanović kaže: Na svakom stručnom vođenju je priča zapravo drugačija jer dolaze ljudi koji su ga poznavali iz različitog perioda njegovog života ili ga nisu uopšte poznavali. Meni je veliko zadovoljstvo ne samo da pričamo o Draganovom stvaralaštvu nego i o dobu kada smo se školovali, kako je to izlgledalo, kakav je bio osećaj boraviti u ateljeu Henri Mura, o studentskim šezdesetosmaškm pobunama, o urbanizmu s kojim smo oduvek bili bitke, kako je nastao ključ grada NS, kako je nastao logotip Via Pacis Pannoniae i srebrni bicikl itd.”

Hvala svima koji su bili, a one koji nisu pozivamo da posete izložbu Dragana Radovanovića i stalne postavke Muzeja Vojvodine – Vojvodina od paleolita do kraja 19. veka, Vojvodina u Prvom i Drugom svetskom ratu i Muzej prisajedinjenja; da prate naše kustoske priče na veb sajtu i društvenim mrežama Muzeja, uz obećanje da je još mnogo zanimljivih programa i druženja pred nama.

Povezani članci