Radno vreme tokom praznika

.

Poštovani prijatelji,

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika Muzej Vojvodine će biti otvoren za publiku u sledećem režimu:
- Četvrtak, 31. decembar 2020. od 9 do 16 sati;
- Subota  i  nedelja 2-3. januar  2021. od 11 do 17 sati;
- Sreda, 6. januar 2021. od 9 do 16 sati.
- Ponedeljkom, kao i 1. i 7. januara, Muzej je zatvoren za publiku.

Od petka, 8. januara 2021. nastavljamo sa redovnim radnim vremenom: utorak - petak od 9 do 19; subota - nedelja od 10 do 18 sati.

Srećne praznike i uspešnu 2021. godinu želi Vam Muzej Vojvodine!

Očekujemo Vas.

 

Ruke prošlosti - Kreativne interaktivne dramske radionice u Muzeju Vojvodine

.

U Muzeju Vojvodine, od septembra do decembra 2020. godine organizovane su interaktivne kreativne dramske radionice projekta „Ruke prošlosti“. U saradnji sa Centrom za pozorišna istraživanja iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, radionice su vodili Hristina Muratidu, docent na master programu Primenjeno pozorište na AUNS, Milica Šećerov, glumica i asistent na AUNS, Armin Joha Hadžimusić, glumac i dramski pedagog Centra za pozorišna istraživanja i Dimitrije Mihajlović, kustos–istoričar iz Muzeja Vojvodine. Učesnici radionica, njih ukupno 65, bili su učenici novosadskih gimnazija i osnovnih škola.

Program u pripremi: Lutkarske priče

.

Baba Angelina, zlatar, kustos na zagonetnoj lokaciji

U 2021. godinu Muzej Vojvodine ulazi sa novim edukativnim programom.

Koristeći kratke lutkarske predstave donosimo novinu u interpretaciji kulturne baštine koju Muzej čuva.

Ekipa lutaka otkriva odgovor na pitanje – Otkud šlem u babinoj bašti? a zajedno sa Vama će pričati i o večitoj temi – Ljubav...

Družimo se uskoro sa ekipom simpatičnih glumaca!

Balkanska muzejska mreža dodelila je sredstva za ovaj projekat u okviru konkursa Small Grants 2020.

Otvorena izložba fotoreportera „Objektivno“

.

U Muzeju Vojvodine danas je otvorena izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine pod nazivom Objektivno. Zbog poštovanja epidemioloških mera, zvaničnom otvaranju prisustvovali su organizatori izložbe i zainteresovani mediji uz obraćanje mr Tijane Stanković Pešterac, direktorke Muzeja Vojvodine, Jaroslava Papa, selektora izložbe i Slobodana Šušnjevića, fotoreportera lista Dnevnik.

Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeni su različiti aspekti života u pandemiji virusa Kovid-19, od momenta uvođenja vanrednog stanja do danas, onako kako su ih videli i snimili vojvođanski fotoreporteri.  

Organizatori izložbe su Muzej Vojvodine i Foto asocijacija Vojvodine uz podršku Gradske uprave za kulturu, a posetiocima će biti dostupna do kraja januara 2021.

Fotografije sa današnjeg otvaranja potpisuje Marija Erdelji.

Prijava tamburaške prakse za upis na Nacionalnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa

.

Na inicijativu Etnološkog odeljenja Muzeja Vojvodine, krajem 2019. godine pokrenut je proces prikupljanja materijala i dokumentacije potrebne za upis tamburaške prakse u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, u okviru projekta Nematerijalno kulturno nasleđe u Vojvodini: istraživanje, dokumentovanje i interpretacija, finansiranog od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Povezani članci