Muzejska kreativna radionica za penzionere

.

Muzej Vojvodine organizuje muzejsku kreativnu radionicu za penzionere u četvrtak 26. aprila 2018. godine u 17 časova u Dunavskoj 35.

U okviru radionice polaznici će upoznati tradicionalne tehnike trukovanja, razgledati etnološki deo stalne postavkena na kojem je predstavljen deo zbirke enterijernog tekstila, a u kreativnom delu  će izrađivati mustre za razlicite tehnike veza.

Radionicu vode Vldimira Stanisavljević i Ivana Stepanov, muzejski pedagozi.

Muzejska igraonica "U društvu, bez muke, kuću grade vredne ruke - Narodna arhitektura"

.

Povodom manifestacije April mesec etnologije u Muzeju Vojvodine, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću organizuje u nedelju 22. aprila, u 11 sati, Dunavska 35, muzejsku igraonicu na temu: „U društvu, bez muke, kuću grade vredne ruke - Narodna arhitektura", za decu uzrasta 5-10 godina. Deci će biti predstavljen tradicionalni način gradnje kuće u vojvođanskim selima. U kreativnom delu radionice deca će ukrašavati zabat kuće.

Igraonicu vodi Staša Arsenović Koprivica, kustos etnolog.

 

Muzejska igraonica "Ala si se nakitila, curo moja mila"

.

Povodom manifestacije April mesec etnologije u Muzeju Vojvodine, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću organizuje u nedelju 15. aprila, u 11 sati, Dunavska 35, muzejsku igraonicu na temu "Ala si se nakitila, curo moja mila", za devojčice uzrasta 5-10 godina.  Devojčicama ce biti predstavljena svečana ženska oglavlja; način češljanja i ukrašavanja glave devojaka , kao i nošnje naroda Vojvodine. U kreativnom delu radionice devojčice će praviti ukrasne vence za glavu po uzoru na tradicionalne. Potrebno je da ponesu trakica , šnalice i slične ukrase kojima bi  bi ukrasile svoj venac.

Igraonicu vodi Vladiimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica „U susret Uskrsu“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose  s javnošću  Muzeja Vojvodine, u nedelju 1. aprila 2018. godine, u 11 sati organizuje muzejsku igraonicu za decu uzrasta 5-10 godina pod nazivom „ U susret Uskrsu “.

Deca će saznati nešto više o Uskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku, danu Hristovog vaskrsnuća.Upoznaćemo se sa simbolima najvećeg hrišćanskog praznika, običajima vezanim za ovaj najsvečaniji praznik u godini, a potom će deca ukrašavati ukrasne trake za jaja, ukrašavati jaja, i izrađivati držače za jaja.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica "Kada Vaskrs dođe raduju se deca na jajima slika nasmejanog zeca"

.

U nedelju, 25. marta 2018. godine, u 11 sati, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u susret predstojećim uskršnjim praznicima, organizuje muzejsku igraonicu "Kada  Vaskrs dođe raduju se deca na jajima slika nasmejanog zeca".

Igraonica je namenjena deci uzrasta od 5-10 godina.

Deci ćemo predstaviti tradicionalne hrišćanske običaje i uskršnje simbole, a u kreativnom delu igraonice praviće piliće i zeke od vune.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica "Šta deca treba da znaju o najradosnijem hrišćanskom prazniku - Uskrsu"

.

U nedelju, 18. marta 2018. godine, u 11 sati, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u susret predstojećim uskršnjim praznicima, organizuje muzejsku igraonicu "Šta deca treba da znaju o najradosnijem hrišćanskom prazniku - Uskrsu".

Igraonica je namenjena deci uzrasta od 5-10 godina.

Deca će slušati biblijsku priču o vaskrsnuću Isusa Hrista i uskršnjim simbolima, a u kreativnom delu Igraonice praviće držače za jaja i piliće od vune.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

 

Muzejska kreativna radionica za penzionere

.

Muzej Vojvodine organizuje muzejsku kreativnu radionicu za penzionere u četvrtak 15. marta 2018. godine u 16 časova u Dunavskoj 35.

U okviru radionice polaznici radionice će razgledati tematsku izložbu „Čurug na udaru imperija – 20 godina arheološke ekspedicije“. U kreativnom delu polaznici će izrađivati upotrebne predmete od filca.

Zainteresovani polaznici treba da donesu 2 raznobojna komada filca (A4 veličine), makaze, konac, parče trakice i iglu.

Radionicu vodi Vijeročka Šipka, muzejski pedagog.

 

Povezani članci