Muzejska igraonica „Moja mama super žena snažnija je od Betmena“

.

IGRAONICA JE OTKAZANA ZBOG ODLUKE KRIZNOG ŠTABA

Povodom 8.  marta, Međunarodnog dana žena, poznatog i kao Majčin dan, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću organizuje muzejsku igraonicu Moja mama super žena snažnija je od Betmena, za decu uzrasta 5-10 godina, u nedelju 7. marta u 11 časova, Dunavska 35. Pričaćemo kako je nastao ovaj praznik, kako su mame živele nekad, a kako sada žive? U kreativnom delu Igraonice   pravićemo  srce mami na dar.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević muzejski pedagog.

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Muzejska igraonica „Igrajmo se glinom“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, 28. februara 2021. godine u 11 sati, organizuje muzejsku igraonicu „Igrajmo se glinom“.

U okviru igraonice deca će razgledati predmete od keramike na stalnoj postavci Muzeja i upoznati jedan od najstarijih materijala za oblikovanje glinu; a potom će u kreativnom delu Igraonice oblikovati predmete od glinamola po uzoru na muzejske.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Muzejska igraonica „Neće T Reks Steva na maškaradi da zeva“ II

.

Dragi roditelji i deco, zbog izuzetnog interesovanja igraonica „Neće T Reks Steva na maškaradi da zeva“ održaće se ponovo 21. februara u 11 sati.
 
Zbog ograničenog broja mesta PRIJAVE SU OBAVEZNE do 17 sati, u petak, 19. februara na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
 
Molimo vas da prijavite broj dece i uzrast, i da sačekate da dobijete potvrdu od naše Pedagoške službe.

Muzejska igraonica „Stavi masku neobičnog lika da budeš svima ponos i dika“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, 14. februara 2021. godine u 11 sati, organizuje muzejsku igraonicu „Stavi masku neobičnog lika da budeš svima ponos i dika“.

Nastavljamo ciklus radionica na temu „Maske i maškarade“ namenjene deci uzrasta 5-10 godina. Deca će na radionici saznati nešto više o Maškaradi, načinu na koji su se nekada maskirala deca i odrasli, a potom ćemo u kreativnom delu radionice izrađivati maske.

Radionicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Muzejska igraonica „Neće T Reks Steva na maškaradi da zeva“

.

Povodom XXVI Maškarade Muzeja Vojvodine, Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću pokreće ciklus radionica na temu „Maske i mašakarade“ namenjene deci uzrasta 5 - 10 godina.

Prva radionica u okviru ciklusa pod nazivom Neće T Reks Steva na maškaradi da zeva, biće održana u nedelju, 7. februara 2021. godine u 11 sati, Dunavska 35.

Deci ćemo predstaviti narodne običaje i način maskiranja u prošlosti, za vreme uskršnjih  poklada.

U kreativnom  delu igraonice deca će pripremati masku  dinosaurusa za predstojeću virtuelnu Maškaradu.

Radionicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Program je ograničen na prisustvo  15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Muzejska igraonica „Moj grad - Novi Sad!“

.

Povodom obeležavanja 273. rođendana grada Novog Sada, Odeljenje za pedagoški rad  i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju 31. januara 2021. godine u 11 časova (Dunavska 35), organizuje muzejsku radionicu za decu uzrasta od 5 do 10 godina.

Zajedno sa mališanima poći ćemo na putovanje kroz prošlost.

Kako je izgledao naš grad u prošlosti? Koji su to važni spomenici kulture našeg grada, i koje su poznate ličnosti živele u našem gradu?

Dođite i saznajte odgovore na ova pitanja.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica „Svetitelj zaštitnik moje porodice“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju 24. januara u 11 časova, Dunavska 35, organizuje muzejsku igraonicu Svetitelj zaštitnik moje porodice, namenjenu deci uzrasta od 5 do 10 godina.

U okviru radionice deci ćemo predstaviti  poreklo hrišćanskog praznika krsne slave,  jedinstvenog  u tradiciji srpskog naroda. Tom prilikommališanima  ćemo  približiti  narodne  običaje obeležavanja i  proslavljanja  praznika  posvećenog svetitelju zaštitniku porodice.

Da bismo dočarali svečarsku atmosferu, deca će praviti ukrase  kojima će ukrašavati   svoj slavski kolač.

Igraonicu vodi  Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik pedagog.

 

Povezani članci