Muzejska igraonica „Portreti narodnog kralja u umetničkim delima...“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju, 9. decembra u 11 časova (Dunavska 35), organizuje muzejsku radionicu i igraonicu namenjena deci uzrasta od 5 do 10 godina pod nazivom „Portreti narodnog kralja u umetničkim delima...“.

Radionica je inspirisana istoimenom izložbom autora Hadži Zorana Lazina. Na radionici deca će se upoznati sa životom kralja Petra I Karađorđevića. U kreativnom delu naslikaćemo kraljev portret.

Igraonicu će voditi Milica Josimović, pedagog i Staša Arsenović Koprivica, kusto – etnolog.

Muzejska igraonica „Najmlađi junak Velikog rata"

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine poovodom otvarannja Muzeja prisajednjenja, u nedelju 2. decembra u 11 časova (Dunavska 35), organizuje muzejsku igraonicu „Najmlađi junak Velikog rata'' namenjena deci uzrasta od 5 do 10 godina.

U okviru radionice deca će se upoznati životni put najmlađeg učesnika Velikog rata Momčila Gavrića, njegovo detinjstvo, učešće u Velikom ratu, njegovo junašto i ljubav prema otadžbini, i razgovarati zašto je važno da rata ne bude. U kreativnom delu radionice deca će praviti vojničku kapu i crtati medlju koju bi mu dodelili.

Muzejska igraonica odložena

.

Obaveštavamo Vas da će se muzejska radionica i igraonica za decu odložiti i neće se održati 25.11.2018 godine zbog svečanog otvaranja MUZEJA PRISAJEDINjENjA. Čekamo Vas sledeće nedelje.

Radionica za penzionere „Milena Pavlović Barili - inspiracija i kreacija“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, organizuje drugi deo muzejske kreativne radionice za penzionere „Milena Pavlović Barili - inspiracija i kreacija“, u četvrtak, 22. novembar 2018. u 17 časova, Dunavska 35. U prvom delu radionice polaznice su posetile izložbu „Maison Barilli: Belgrade / New York u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.  

Inspirisane izloženim modnim ilustracijama Milene Pavlović Barili, u drugom delu radionice, polaznice će kreirati a zatim i kolaž tehnikom oslikavati svoje modele.

Radionicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik - pedagog.

Muzejska igraonica „Krsna slava i običaji“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju 18. novembra u 11 časova, Dunavska 35, organizuje muzejsku igraonicu „Krsna slava i običaji“, namenjena deci uzrasta od 5 do 10 godina.

U okviru radionice deca će se upoznati sa pravilima i običajima obeležavanja krsne slave,načinu proslavljanja slave, i svečanoj pripremi za praznik u čast svetitelja zaštitnika porodice.

Da bismo dočarali svečarsku atmosferu, pravićemo ukrasne svećnjaka.

Igraonicu vode Ivana Stepanov i Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagozi.

Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom "Srpske slave i običaji"

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у среду, 14. новембра у 10 часова, Дунавска 35 организује музејску радионицу за особе са инвалидитетом "Српске славе и обичаји".Полазници ће сазнати нешто више о српским славама, начину прослављања славе, и припреми за празник у част светитеља заштитника породице.

У практичном делу радионице ћемо израђивати украсне свећњаке.

Радионицу води Ивана Степанов, музејски педагог.

Edukativna radionica „Ogledalo - granice identiteta“

.

Zbog velikog interesovanja đaka, radionica „Ogledalo - granice identiteta“ će biti ordžana u osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" u Novom Sadu, 13. novembra sa početkom u 17 časova, a ne u Muzeju Vojvodine, kako je prethodno najavljeno.va.

Na radionici  ćemo se baviti lepotom, lepotnim idealima, kako doživljavamo sami sebe, koji su to sistemi vrednosti koji nas oblikuju i grade naš identitet. Edukativna radionica je namenjena mladima uzrasne dobi od 13 do 18 godina, koji će o ovoj temi učiti na osnovu originalnih muzejskih premeta, a u kretivnom delu ćemo svi zajedno izraditi i poslati poruku tolerancije putem balona, papira...

Radionicu vode Staša Arsenović Koprivica kustos-etnolog i Milica Josimović pedagog.

Povezani članci