Muzejska igraonica "Cvetić lekić"

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnos e sa javnošću, u nedelju, 15. oktobra, u 11 sati, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, organizuje muzejsku igraonicu na temu "Cvetić lekić", za decu uzrasta 5-10 godina.

Pričaćemo o biljnom svetu: kako rastu biljke, kako se razmnožavaju, kako se neguju i zašto su nam važne. Pričaćemo i o lekovitim biljkama.

U kreativnom delu Igraonice deca će kolaž tehnikom od lišća praviti svoju čarobnu biljku.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Projekat saradnje Muzeja Vojvodine sa Radosnim detinjstvom "Od ovce do ćilima"

.

Projekat saradnje Muzeja Vojvodine sa Radosnim detinjstvom "Od ovce do ćilima"
26 septembar - 20. decembar 2017. godine

Projekat "Od ovce do ćilima" interaktivni je edukativni ptrojekat namenjen deci starijeg predškolskog i predškolskog uzrasta. Pored usvajanje osnovnih muzejskih pojmova, ( muzej, kustos, muzejska zbirka..) deca će primereno svojim sposobnostima, kroz igru i animaciju, upoznati pojedine muzejske eksponate u vezi sa načinom  proizvodnje tekstila u seoskim domaćinstvima 19 veka; načinom pripreme i obrade tekstilnih kultura, starim alatkama i spravama, sa načinom bojenja i ukrašavanja tkanina. Svaka uzrasna grupa u Muzeju će pored simulacije procesa češljanja, predenja, tkanja interpretirati  dečju pesme Poziv na igru ...

Muzejska igraonica "Mamut, nosorog, morski pas"

.

Drugari, pozivamo vas da dodjete u nedelju 8. oktobra u 11 časova, u Muzej Vojvodine, Dunavska 35,  na igraonicu "Mamut, nosorog, morski pas". Pričaćemo o životinjskom svetu u praistoriji, koje su sve životinje živele u dalekoj prošlosti i da li one i danas postoje. U kreativnom delu ćemo praviti maske sa likovima praistorijskih životinja.

Dodjite da se družimo.

Igraonicu vodi Ljiljana Kostić, kustos pedagog.

Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom

.

U sredu, 4. oktobra 2017. godine, u 10 časova, u Muzeju Vojvodine, održaće se muzejska kreativna radionica za osobe sa invaliditetom na temu: „Upoznajmo arheobotaničku baštu Muzeja Vojvodine’’.

Polaznici će upoznati arheobotaničku baštu, i saznati nešto više o bogatstvu biljnog sveta, značaju zaštite i očuvanja biljnih vrsta, dok će se u praktičnom delu radionice kreativno izražavati.

Radionicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica "Šta nam priča fotografija"

.

Odeljenje  za pedagoški rad i odnose sa javnošću Muzeja Vojvodine u nedelju 1. oktobra 2017. godine, u 11 sati, Dunavska 35 organizuje muzejsku igraonicu na temu "Šta nam priča fotografija" namenjenu deci uzrasta 5-10 godina.

U okviru igraonice deca će razgledati fotografije iz zbirke fotografija dr Radivoja Simonovića u okviru izložbe "Blago iz košnice – Od Muzeja Matice srpske do Muzeja Vojvodine 1847-1947-2017'', fotografski atelje u "Staroj gradskoj ulici" i učiti o fotografiji kao muzejskom predmetu i izvoru informacija.

U kreativno delu, deca će praviti ramove za fotografije. Potrebno je da svako dete ponese jednu fotografiju na kojoj su prikazana deca u igri ili neki događaj i sl.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Muzejska radionica za penzionere

.

U četvrtak 28. septembra 2017. godine, u 16 časova, održaće se muzejska kreativna radionica za penzionere.

Na prvom sastanku u okviru ciklusa radionica planiranih za 2017/2018. godinu, polaznici radionice će se upoznati sa planom radionica za predstojeći period, programskim aktivnostima Muzeja za predstojeći period i razgledati biljne kulture zasađene u arheobotaničkoj bašti Muzeja Vojvodine.

Radionicu vodi Vijeročka Šipka, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica "Upoznajmo muzejske plakate"

.

Pedagoška služba Muzeja Vojvodine, u nedelju, 24. septembra 2017. godine, u 11 časova, Dunavska 37, organizuje muzejsku igraonicu "Upoznajmo muzejske plakate".

Na stalnoj izložbi ćemo potražiti predmete koji nam govore o tome kako su ljudi u prošlosti dolazili do informacija o tome šta se događalo u njihovoj zemlji i u inostranstvu tokom ratnog perioda. U kreativnom delu igraonice pravićemo plakate.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.