Dan Muzeja Vojvodine

.

0
0
0
s2sdefault

U ponedeljak 26. oktobra, u 19 sati, obeležava se Dan Muzeja Vojvodine i 173 godine od njegovog osnivanja.

Na svečanosti će biti otvorena izložba JA NOSIM VAS VI NOSITE MENE – obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine. Autori izložbe su: mr Katarina Radisavljević, muzejska savetnica, dr Tatjana Bugarski, viša kustoskinja, msr Aleksandar Antunović, kustos i Aleksandar Petijević, muzejski savetnik.

Izložba je poslužila i kao inspiracija za baletsko-modni performans Vojvodina koracima predaka, u konceptu i režiji Senke Petrović, koji će premijerno biti izveden na svečanosti.

Promocija nove obuće, dizajnirane po motivima iz kolekcija Muzeja Vojvodine, a koju je izradila radionica Bratscher Custom Shoes iz Sombora, biće sastavni deo performansa koji izvode članovi baletskog ansamba Srpskog narodnog pozorišta.

Na svečanosti će se prisutnim gostima obratiti: mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine, dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije, a izložbu će otvoriti Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije, proslava Dana muzeja obeležiće se u krugu prijatelja Muzeja, a ceo događaj moći će da se prati uživo putem fejsbuk stranice Muzeja.

 

 

 

 

 

Povezani članci