Dodela nagrade „Mihailo Valtrović“ Muzejskog društva Srbije

.

0
0
0
s2sdefault

U petak, 9. oktobra 2020. godine, na svečanom skupu u Muzeju Vojvodine, sa početkom u 12 časova, biće dodeljena nagrada Muzejskog društva Srbije Mihailo Valtrović.

Nagrada Mihailo Valtrović dodeljuje se muzejskim radnicima u tri kategorije: za životno delo; muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i razvijanju muzejske delatnosti; pojedincima ili autorskom timu za zapažene rezultate u stručnom radu tokom jedne kalendarske godine.

Ovo prestižno priznanje se dodeljuje u spomen na Mihaila Valtrovića (1839–1915), arheologa, arhitektu i istoričara umetnosti, člana Srpske kraljevske akademije, profesora Velike škole, upravnika Narodnog muzeja i osnivača Srpskog arheološkog društva, kao i prvog srpskog muzeologa koji je postavio temelje sistematskom sakupljanju spomenika kulture na teritoriji Srbije.

Na dodeli nagrada o laureatima za 2019. godinu govoriće Gordana Pajić, predsednica Muzejskog društva Srbije i mr Tijana Stanković Pešterac, direktorica Muzeja Vojvodine i predsednica Komisije za dodelu nagrada i priznanja Muzejskog društva Srbije.

Ove godine, a u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, svečanosti će prisustvovati dobitnici nagrade i predstavnici organa i tela MDS-a.

 

Povezani članci