Radionica "Što te bolje poznajem, to te više volim!"

.

0
0
0
s2sdefault

Kako bismo proširili znanje i podstakli interesovanje  srednjoškolaca za teme iz istorije Novog Sada, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Muzej Vojvodine organizuju edukativnu radionicu:

NOVOSADSKI STARI HRAMOVI

Tok radionice:

1. Poseta stalnoj postavci Muzeja Vojvodine, delu u kome je predstavljena multikonfesionalnost Vojvodine, razgovor o različitim konfesijama i razgledanje izložbenih predmeta. Kratka elektronska prezentacija novosadskih hramova:  Saborne crkve svetog Đorđa, Župne crkve Imena Marijinog, Slovačke evangeličke crkve, Grko-katoličke crkve i Sinagoge. Polaznici radionice će dobiti zadatak da prikupe literaturu u vezi sa   novosadskim hramovima u timovima od 3 do 5 učenika.  Trajanje ovog segmenta radionice je 30-45  minuta.

2. Poseta Gradskoj biblioteci, gde će biti prikazana upotreba elektronskih kataloga radi  efikasnog pronalaženja literature o različitim temama. Na računarima za korisnike u Biblioteci učenici će probati da pronađu informacije o verskim objektima, uz uputstva bibliotekara. Trajanje ovog segmenta radionice je 25-30  minuta.

3. Istraživanje u biblioteci u trajanju od nekoliko dana.

4. Radionica se završava turističkom šetnjom, tokom koje će učenici ispričati ineresantne detalje o novosadskim hramovima. Šetnja se organizuje za kreatore radionice i profesore, a kasnije može biti organizovana i za čitava odeljenja škola.

Trajanje jednog ciklusa :  do 7 dana

Učesnici:  učenici srednjih škola

Učešće: zainteresovani profesori (profesori književnosti, istorije ,verske nastave  i drugi) biraju polaznike radionice iz jedne škole, a zatim kontaktiraju Biblioteku kako bismo dogovorili datum radionice pozivom na broj telefona: 021/422-290 (Informaciono-referalni centar sa čitaonicom Gradske biblioteke u Novom Sadu ili porukom na imejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Početak realizacije programa  je decembra 2017. godine, a nakon toga, radionica se nastavlja od  februara do maja 2018. godine.

Očekujemo Vas.

 

Povezani članci