Kurs digitalne fotografije - upis novih polaznika

.

U toku je upis nove grupe polaznika kursa digitalne fotografije u organizaciji Ars akademije. Upis traje do 30.09.2017.

Polaznici mogu da se upišu na početni, srednji ili napredni nivo.

Iskoristite popust 50% (popust važi za sve koji se upišu u avgustu i do 15. septembra 2017.)

Cena sa popustom iznosi 2.000 dinara mesečno.

Svaki od tri nivoa (početni, srednji ili napredni) traju po tri meseca.

Polaznici koji žele napredne kurseve, obavezni su da rade proveru znanja, kako bi se utvrdilo kojoj grupi pripadaju.

Predavanja se održavaju subotom u prostorijama Muzeja Vojvodine u vremenskom trajanju od tri školska časa.

Predavač je Željko Savić, strukovni inženjer fotografije – specijalista foto ilustrator.

Metod rada: predavanje o teoriji fotografije, praktične vežbe, konsultacije i analiza fotografije.

Po završetku kursa polaznici koji su uspešno pohađali nastavu dobijaju sertifikat ARS AKADEMIJE.

Informacije  možete dobiti na broj telefona; 060 654 9 654, 069 489 2 579 ili putem  mejl adrese: zeljkosavic.ars©gmail.com.

 

Foto konkurs - Fotografiši, osvoji i pokloni

.

Pozivamo zainteresovane da učestvuju u foto-konkursu „FOTOGRAFIŠI, OSVOJI I POKLONI“, koji organizuje Škola fotografije – Ars akademija.

Konkurs traje od 10.08.2017. do 30.08.2017. godine.

U konkursu mogu učestvovati svi koji žele da se sa svojom fotografijom takmiče za nagrade (besplatan kurs digitalne fotografije) i koji su spremni da istu poklone dragoj osobi. Učešće na konkursu nije ograničeno godištem.

Rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do 05.09.2017. na portalu Ars akademije

Nagrade su besplatni kursevi digitalne fotografije Ars akademije koji će se održavati u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu od  1. oktobra 2017. godine. Predavač je Željko Savić, strukovni inženjer fotografije, specijalista – foto iliustrator, predavač sa višegodišnjim iskustvom.

Sve detalje u vezi sa ovim konkursom možete pogledati na sajtu Ars akademije - arsmedija.rs.

"Od raja do beznjenice" u Muzeju Vojvodine

.

U petak, 18. avgusta 2017. godne, u 21 sat, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) održaće se po treći put predstava "Od raja do beznjenice" autora Zorana Subotičkog - pozorišni komad o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića.

Beznjenica - život bez nje, kovanica koju je smislio sam Laza Kostić i koja je obeležila njegovih poslednjih deset godina života, koliko je pisao pesmu Santa Maria della Salute.

Predstava "Od raja do beznjenice" opisuje te momente Lazine "rajske sreće", prijateljevanja sa Lenkom Dunđerski, lepom, mladom, talentovanom i obrazovanom ćerkom najmoćniijeg Srbina u Austrougarskoj monarhiji - Lazara Dunđerskog i vreme nakon njene tragične smrti. Otuda je predstava nabijena emocijama - Lazinim, Lenkinim, njenog oca. Reč je ipak o smrti i gubitku. Pre same predstave publika ima priliku da čuje monološko kazivanje Bogdana Dunđerskog, koje nije sastavni deo predstave, ali jeste ukupnog događaja kojim se predočava, u krajnjoj instanci, veličina jedne čudesne vojvođanske porodice - Dunđerski.

Predstava "Od raja do beznjenice" ponovo u Muzeju Vojvodine

.

U petak, 28. jula 2017. godine u 21 sat, održaće se, po drugi put, predstava "Od raja do beznjenice" autora Zorana Subotičkog - pozorišni komad o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića. 

Tekst i režija: Zoran Subotički.

Igraju: Jovana Radovanović, Miodrag Petrović i Ervin Hadžimurtezić. 

Za informacije i rezervacije: 063/7541-563, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ulaznice: 500 dinara.

Medijska i informacijska pismenost – konferencija u Muzeju Vojvodine

.

Konferencija o strateškom partnerstvu za 21. vek, u okviru UNESKO‐EU projekta Stvaranje poverenja u medije u jugoistočnoj Evropi i Turskoj u Srbiji, biće održana u Muzeju Vojvodine 27. jula 2017. To će biti nastavak konferencije koja se ordžava u Novom Sadu i Bečeju 25-27. jula. Na konferenciji će biti predstavljeni retultati prve faze projekta Stvaranje poverenja u medije, sa rezultatima koji će unaprediti razvoj medijske i informacijske pismenosti kao osnovnog sredstva za stvaranje novih, medijski i informatički pismenijih mladih građana Srbije, kao i za razvoj obrazovanja u 21. veku. Takođe će se predstaviti i nova aktivnost u okviru ovog projekta – Zajedno i različiti u Srbiji, pod okriljem svetske asocijacije Unity in Diversity (http://www.globaldialoguefoundation.org/unity_in_diversity.html).

Projekcija filma "Maestro"

.

U sredu, 19. jula 2017. godine u 20 sati, u kino sali - Dunavska 37, održaće se projekcija filma "Maestro" autora Boška Milosavljevića.

Film ,,Maestro“ sniman je tokom 2014. godine, a režirao gaje Boško Milosavljević. Producent je Milan Kićevac, direktor fotografije Dušan Petrović, a montažer Goran Mijić. Kompozitor je Vladimir Tubić, animacije potpisuju Saša Knežević i Davor Kronja, a izvršni producent je Nikola Drobnjaković. Pred Vama je  gotovo nepoznata priča o ruskom umetniku koji je u mladosti sarađivao sa Stanislavskim, Nemirovič-Dančenkom i Mejerholjdom; kao emigrant i nepomirljivi neprijatelj komunizma, 1920. godine, bežeći od boljševika, ovaj briljantni umetnik dolazi na naše prostore... i postaje nezaobilazan deo srpske pozorišne istorije. Njegovi učenici bili su neki od najznačajnijih reditelja i glumaca sa ovih prostora. A kao mlade glumice, sa njim su sarađivale i Mira Banjac i Renata Ulmanski. Ovo su njihova sećanja. Narator je Miloš Biković, a Rakitinove citate izgovara Milan Caci Mihajlović.

Promocija knjige "Turistički vešeraj"

.

U sredu, 5. jula 2017. godine u 20 sati (Dunavska 35), održaće se promocija knjige "Turistički vešeraj" autorke Maje Rogan.

Knjiga "Turistički vešeraj" je prvenac turističkog vodiča Maje Rogan i sastoji se od 80 kratkih priča iz turističke prakse.

Autorka je prikupila svoja lična iskustva tokom rada sa mnogobrojnim stranim turistima koji posećuju Srbiju. Birala je nazanimljivije, ali i najdirljivije anegdote koje je imala sa turistima, a zatim ih pretočila u duhovito i uzbudljivo štivo.

„Maja Rogan nam istovremeno otkriva slatke i gorke tajne svog posla, sa jedne strane, a sa druge živim bojama slika nam strance, tako da čak i neki potvrđeni stereotipi o njima u ovoj knjizi zvuče sveže i novo“, navodi se u recenziji koju je potpisao prof. Oliver Tomić. On navodi kako su autorkini redovi prožeti su simpatijom prema turistima svih nacija koji su joj bili povereni i ukazuje da njen vrcavi humor nikada ne zapada u jalovi i jetki sarkazam.

U sredu, 5. jula u atrijumu Muzeja Vojvodine, Dunavska 35 o knjizi će govoriti Srđan Ristić, direktor i osnivač platforme Explore Belgrade, turistički vodič i putnik, zatim Jelena Petrović, istoričarka umetnosti i turistički vodič, a na kraju će i sama autorka govoriti o svom radu i otkriti, bez puno dileme, šta je to što u našoj zemlji na strance ostavlja najjači utisak.