Muzeji za 10 - Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija

.

Od 9. do 15. novembra 2020. godine održava se najveća nacionalna muzejska manifestacija Muzeji za 10 čiji je cilj popularizacija muzeja i njihovo približavanje publici. Ovogodišnjom temom: Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija nastoji se podstaknuti jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture i naglasiti društvena vrednost muzeja posebno u uslovima globalne pandemije u kojoj smo se našli.

Dodela nagrade „Mihailo Valtrović“ Muzejskog društva Srbije

.

U petak, 9. oktobra 2020. godine, na svečanom skupu u Muzeju Vojvodine, sa početkom u 12 časova, biće dodeljena nagrada Muzejskog društva Srbije Mihailo Valtrović.

Nagrada Mihailo Valtrović dodeljuje se muzejskim radnicima u tri kategorije: za životno delo; muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i razvijanju muzejske delatnosti; pojedincima ili autorskom timu za zapažene rezultate u stručnom radu tokom jedne kalendarske godine.

Vojvođanski festival klasične gitare

.

U okviru 14. Vojvođanskog festivala klasične gitare, u četvrtak, 8. oktobra u 19 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), nastupiće mladi solisti Ema Kapor i Vuk Dragičević.

Koncert će biti održan uz poštovanje svih mera prevencije širenja pandemije – obavezno nošenje zaštitne maske i održavanje preporučene distance.

Ulaz je besplatan.

Koncertom se nastavlja dugogodišnja saradnja Muzeja Vojvodine i Asocijacije gitarista Vojvodine.

Kako savladati osnove digitalne fotografije

.

U subotu, 3. oktobra 2020. godine, 17 sati, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, Škola digitalne fotografije Ars akademije, organizuje uvodno predavanje za ljubitelje fotografije: Kako savladati osnove digitalne fotografije. Predavač je Željko Savić, strukovni inženjer fotografije – specijalista, foto-ilustrator, master kulturolog.

Zbog poštovanja epidemioloških mera potrebno je prijaviti svoje prisustvo slanjem imena i prezimena na elektronsku adresu:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Na predavanju će jednu osobu (koja je potvrdila dolazak) Ars akademija nagraditi besplatnim kursom digitalne fotografije (početni ili srednji nivo).

Prisutni će moći da postave sva pitanja vezano za pomenutu oblast.

Autor predavanja će pričati iz ličnog iskustva stečenog na osnovu višegodišnjeg rada sa polaznicima kursa digitalne fotografije.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona autora: 060 654 9 654.

 

Povezani članci