Maškarada - maskirana povorka 2018.

.

Maškarada, tradicionalni program Muzeja Vojvodine kojim Muzej Vojvodine, u cilju negovanja nematerijalne kulturne baštine, obeležava početak prolećnog ciklusa pokladnih običaja.

Prepoznavši značaj Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

Kurs digitalne fotografije

.

UPIS NOVIH POLAZNIKA

U toku je upis nove grupe polaznika kursa digitalne fotografije u Školi digitalne fotografije – Ars akademije.

Upis za grupu (početni i srednji nivo) traje do 28. 02. 2018.

Polaznici mogu da se upišu na početni i srednji nivo.

Za sve polaznike koji se upišu do 15. februara 2018. godine važi popust. Cena sa popustom iznosi 2.500 dinara mesečno.

Svaki od tri nivoa (početni, srednji ili napredni) traju po tri meseca.

Polaznici koji žele napredne kurseve, obavezni su da rade proveru znanja, kako bi se utvrdilo kojoj grupi pripadaju.

 

Promocija knjiga "Masovni zločini koje je počinio Anton Bauer i njegovi saradnici" i "Logori"

.

U sredu, 17. januara 2017. godine u 12 sati (Dunavska 35) održaće se Promocija knjiga "Masovni zločini koje je počinio Anton Bauer i njegovi saradnici" i "Logori". Knjige je priredio dr Drago Njegovan.

Na promociji će govoriti: Zoran Kolundžija, urednik IK Prometej, prof. dr Slobodan Bjelica, recenzent, Zoran Veljanović, istoričar i priređivač dr Drago Njegovan.

Koncert hora "Sveti Stefan Dečanski"

.

U subotu, 13. januara 2018. godine u 20 sati (Dunavska 35) održaće se koncert hora "Sveti Stefan Dečanski". Dirigent Tamara Petijević.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Fondacije Novi Sad 2021 podovom obeležavanja dočeka 7526. godine.

Dve Nove godine, predstavljene kroz razliku u računanju vremena, kao i kroz dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, biće dočekane svečano u Novom Sadu.

Novosadske dečje zimzarije

.

Sedme po redu Novosadske dečije Zimzarije, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“, svečano će biti otvorene u petak 22. decembra, u Pozorištu mladih (Ignjata Pavlasa 4) u 11 časova i trajaće sve do 5. januara 2017. godine na preko 20 lokacija u Novom Sadu.

Ovogodišnja manifestacija organizuje se pod sloganom ,,Moja mala otključana planeta" i obeležiće je preko 100 besplatnih programa za decu.

Božićno-novogodišnji koncert hora "Sveti Roman Slatkopojac"

.

Muzej Vojvodine u subotu 23. decembra 2017. u 19 časova, organizuje Božićno-novogodišnji koncert. Nastupa hor „Sveti Roman Slatkopojac” pri hramu Sv. apostola Pavla u Petrovaradinu. Dirgent Jevgenija Kojić. Na programu su dela srpskih i ruskih autora.

Promocija knjige "Turistički tartufi"

.

Pozivamo vas na promociju knjge "Turistički tartufi" autora Maje Rogan, u sredu 20. decembra 2017. godine u 18 sati u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.

Učestvuju: autorka Maja Rogan i glumci Isidora Lukić, Anđela Đurić i Žarko Mladenović.

Povezani članci