Отварање изложбе фотографија „Машкараде у објективу“

.

У уторак 9. марта 2021. године, у 12 сати,у Музеју Војводине, Дунавска 35 отвара се  изложба фотографија Машкараде у објективу .

На изложби ће се присутнима обратити: мр Тијана Станковић-Пештерац директорица Музеја Војводине и др Татјана Бугарски виши кустос, етнолог.

Симболи државности на етнолошким предметима

.

Поводом Дана државности у петак, 12. фебруара 2021. године у 12 сати у малом изложбеном салону Музеја Војводине (Дунавска 35) отвара се изложба: „Симболи државности на етнолошким предметима“. Ауторка изложбе је: Љиљана Трифуновић, етнолшкиња, музејска саветница. На отварању изложбе говориће: Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу јавно информисање и односе с верским заједницама и директорица Музеја Војводине – мр Тијана Станковић Пештерац.

Објективно 2020.

.

Осма по реду, годишња изложба фоторепортера Новог Сада и Војводине Објективно биће отворена у Музеју Војводине (Дунавска 35) у уторак, 22. децембра у 13 сати.

Лица од жицa

.

Изложба „Лица од жица“ представља изложбу радова ученика Основних школа „Иван Гудурић“ и „Никола Тесла“ из Новог Сада насталих на креативној радионици као резултат сарадње Музеја Војводине и Средње машинске школе из Новог Сада. Циљ радионице био је едукација полазника о нематеријалном културном наслеђу и старим занатима Војводине, али и креативно изражавање на основу сазнања о ковачком занату.

Изложбу су реализовале виши кустос педагог Љиљана Костић и Ивана Влајков, професорка Средње машинске школе.

Нумизматичке приче

.

Од понедељка, 9. новембра 2020. године у Музеју Војводине, Дунавска 35, публика ће имати прилику да ужива у изложби Нумизматичке приче, ауторки: Снежане Добрић, више кустоскиње историчарке и Мирјане Лакић, кустоскиње историчарке.

Ја носим вас, ви носите мене - Обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине

.

У понедељак, 26. октобра 2020. године, у 19 сати, отвара се изложба ЈА НОСИМ ВАС, ВИ НОСИТЕ МЕНЕ - Обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине, на којој ће бити представљена обућа из етнолошке збирке у контексту културних значења њених појединих врста и облика. Анализа збирке обуће нам је полазна основа за причу о различитим културним утицајима у прошлости, естетици, моди, начинима производње, као и идентитетским и комуникацијским аспектима различитих врста обуће.

Аутори изложбе су мр Катарина Радисављевић, музејска саветница, др Татјана Бугарски, виша кустоскиња, мср Александар Антуновић, кустос и Александар Петијевић, музејски саветник.

Повезани чланци