Недеља дизајна Нови Сад 2020

.

 

 У уторак, 1. децембра 2020. године, у Музеју Војводине отворена је Недеља дизајна Нови Сад 2020 (Design Week Novi Sad 2020), у склопу које је у сарадњи са Амбасадом Арапске Републике Египат и Музејом Војводине постављена изложба фотографија Накит из старог Египта и Рима. На изложби посетиоци могу видети фотографије различитих примерака накита из старог Египта, као и римских сребрних фибула (копчи) из археолоших збирки Музеја Војводине.

Представа „Велика народна скупштина 1918.“ поводом манифестације „Ноћ позоришта“

.

Представом Велика народна скупштина 1918. Музеј Војводине подржава и учествује на овогодишњој  манифестацији Ноћ позоришта 19. новембра 2020.

Аутор пројекта: Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог

Аутор сценарија и координатор представе: Димитрије Михајловић, кустос-историчар

Музеји за 10 - Музеји за једнакост: разноликост и инклузија

.

Од 9. до 15. новембра 2020. године одржава се највећа национална музејска манифестација Музеји за 10 чији је циљ популаризација музеја и њихово приближавање публици. Овогодишњом темом: Музеји за једнакост: разноликост и инклузија настоји се подстакнути јачање разноликости и инклузије у установама културе и нагласити друштвена вредност музеја посебно у условима глобалне пандемије у којој смо се нашли.

Додела награде „Михаило Валтровић“ Музејског друштва Србије

.

У петак, 9. октобра 2020. године, на свечаном скупу у Музеју Војводине, са почетком у 12 часова, биће додељена награда Музејског друштва Србије Михаило Валтровић.

Награда Михаило Валтровић додељује се музејским радницима у три категорије: за животно дело; музејима и музејским установама за посебни допринос унапређивању и развијању музејске делатности; појединцима или ауторском тиму за запажене резултате у стручном раду током једне календарске године.

Војвођански фестивал класичне гитаре

.

У оквиру 14. Војвођанског фестивала класичне гитаре, у четвртак, 8. октобра у 19 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35), наступиће млади солисти Ема Капор и Вук Драгичевић. 

Концерт ће бити одржан уз поштовање свих мера превенције ширења пандемије – обавезно ношење заштитне маске и одржавање препоручене  дистанце.

Улаз је бесплатан.

Концертом се наставља дугогодишња сарадња Музеја Војводине и Асоцијације гитариста Војводине.

Повезани чланци