Курс дигиталне фотографије - упис нових полазника

.

У току је упис нове групе полазника курса дигиталне фотографије у организацији Арс академије. Упис траје до 30.09.2017.

Полазници могу да се упишу на почетни, средњи или напредни ниво.

Искористите попуст 50% (попуст важи за све који се упишу у августу и до 15. септембра 2017.)

Цена са попустом износи 2.000 динара месечно.

Сваки од три нивоа (почетни, средњи или напредни) трају по три месеца.

Полазници који желе напредне курсеве, обавезни су да раде проверу знања, како би се утврдило којој групи припадају.

Предавања се одржавају суботом у просторијама Музеја Војводине у временском трајању од три школска часа.

Предавач је Жељко Савић, струковни инжењер фотографије – специјалиста фото илустратор.

Метод рада: предавање о теорији фотографије, практичне вежбе, консултације и анализа фотографије.

По завршетку курса полазници који су успешно похађали наставу добијају сертификат АРС АКАДЕМИЈЕ.

Информације  можете добити на број телефона; 060 654 9 654, 069 489 2 579 или путем  мејл адресе: zeljkosavic.ars©gmail.com.

Фото конкурс - Фотографиши, освоји и поклони

.

Позивамо заинтересоване да учествују у фото-конкурсу „ФОТОГРАФИШИ, ОСВОЈИ И ПОКЛОНИ“, који организује Школа фотографије – Арс академија.

Конкурс траје од 10.08.2017. до 30.08.2017. године.

У конкурсу могу учествовати сви који желе да се са својом фотографијом такмиче за награде (бесплатан курс дигиталне фотографије) и који су спремни да исту поклоне драгој особи. Учешће на конкурсу није ограничено годиштем.

Резултати конкурса ће бити објављени најкасније до 05.09.2017. на порталу Арс академије

Награде су бесплатни курсеви дигиталне фотографије Арс академије који ће се одржавати у Музеју Војводине у Новом Саду од  1. октобра 2017. године. Предавач је Жељко Савић, струковни инжењер фотографије, специјалиста – фото илиустратор, предавач са вишегодишњим искуством.

Све детаље у вези са овим конкурсом можете погледати на сајту Арс академије - arsmedija.rs.

"Од раја до безњенице" у Музеју Војводине

.

У петак, 18. августа 2017. годне, у 21 сат, у Музеју Војводине (Дунавска 35) одржаће се по трећи пут представа "Од раја до безњенице" аутора Зорана Суботичког - позоришни комад о љубавној драми Ленке Дунђерски и Лазе Костића.

Безњеница - живот без ње, кованица коју је смислио сам Лаза Костић и која је обележила његових последњих десет година живота, колико је писао песму Санта Мариа делла Салуте.

Представа "Од раја до безњенице" описује те моменте Лазине "рајске среће", пријатељевања са Ленком Дунђерски, лепом, младом, талентованом и образованом ћерком најмоћниијег Србина у Аустроугарској монархији - Лазара Дунђерског и време након њене трагичне смрти. Отуда је представа набијена емоцијама - Лазиним, Ленкиним, њеног оца. Реч је ипак о смрти и губитку. Пре саме представе публика има прилику да чује монолошко казивање Богдана Дунђерског, које није саставни део представе, али јесте укупног догађаја којим се предочава, у крајњој инстанци, величина једне чудесне војвођанске породице - Дунђерски.

Представа "Од раја до безњенице" поново у Музеју Војводине

.

У петак, 28. јула 2017. године у 21 сат, одржаће се, по други пут, представа "Од раја до безњенице" аутора Зорана Суботичког - позоришни комад о љубавној драми Ленке Дунђерски и Лазе Костића. 

Текст и режија: Зоран Суботички.

Играју: Јована Радовановић, Миодраг Петровић и Ервин Хаџимуртезић. 

За информације и резервације: 063/7541-563, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Улазнице: 500 динара.

Медијска и информацијска писменост – конференција у Музеју Војводине

.

Конференција о стратешком партнерству за 21. век, у оквиру УНЕСКО‐ЕУ пројекта Стварање поверења у медије у југоисточној Европи и Турској у Србији, биће одржана у Музеју Војводине 27. јула 2017. То ће бити наставак конференције која се орджава у Новом Саду и Бечеју 25-27. јула. На конференцији ће бити представљени ретултати прве фазе пројекта Стварање поверења у медије, са резултатима који ће унапредити развој медијске и информацијске писмености као основног средства за стварање нових, медијски и информатички писменијих младих грађана Србије, као и за развој образовања у 21. веку. Такође ће се представити и нова активност у оквиру овог пројекта – Заједно и различити у Србији, под окриљем светске асоцијације Unity in Diversity (http://www.globaldialoguefoundation.org/unity_in_diversity.html).

Пројекција филма "Маестро"

.

У среду, 19. јула 2017. године у 20 сати, у кино сали - Дунавска 37, одржаће се пројекција филма "Маестро" аутора Бошка Милосављевића.

Филм ,,Маестро“ сниман је током 2014. године, а режирао гаје Бошко Милосављевић. Продуцент је Милан Кићевац, директор фотографије Душан Петровић, а монтажер Горан Мијић. Композитор је Владимир Тубић, анимације потписују Саша Кнежевић и Давор Кроња, а извршни продуцент је Никола Дробњаковић. Пред Вама је  готово непозната прича о руском уметнику који је у младости сарађивао са Станиславским, Немирович-Данченком и Мејерхољдом; као емигрант и непомирљиви непријатељ комунизма, 1920. године, бежећи од бољшевика, овај бриљантни уметник долази на наше просторе... и постаје незаобилазан део српске позоришне историје. Његови ученици били су неки од најзначајнијих редитеља и глумаца са ових простора. А као младе глумице, са њим су сарађивале и Мира Бањац и Рената Улмански. Ово су њихова сећања. Наратор је Милош Биковић, а Ракитинове цитате изговара Милан Цаци Михајловић.

Промоција књиге "Туристички вешерај"

.

У среду, 5. јула 2017. године у 20 сати (Дунавска 35), одржаће се промоција књиге "Туристички вешерај" ауторке Маје Роган.

Књига "Туристички вешерај" је првенац туристичког водича Маје Роган и састоји се од 80 кратких прича из туристичке праксе.

Ауторка је прикупила своја лична искуства током рада са многобројним страним туристима који посећују Србију. Бирала је назанимљивије, али и најдирљивије анегдоте које је имала са туристима, а затим их преточила у духовито и узбудљиво штиво.

„Маја Роган нам истовремено открива слатке и горке тајне свог посла, са једне стране, а са друге живим бојама слика нам странце, тако да чак и неки потврђени стереотипи о њима у овој књизи звуче свеже и ново“, наводи се у рецензији коју је потписао проф. Оливер Томић. Он наводи како су ауторкини редови прожети су симпатијом према туристима свих нација који су јој били поверени и указује да њен врцави хумор никада не запада у јалови и јетки сарказам.

У среду, 5. јула у атријуму Музеја Војводине, Дунавска 35 о књизи ће говорити Срђан Ристић, директор и оснивач платформе Еxплоре Белграде, туристички водич и путник, затим Јелена Петровић, историчарка уметности и туристички водич, а на крају ће и сама ауторка говорити о свом раду и открити, без пуно дилеме, шта је то што у нашој земљи на странце оставља најјачи утисак.